maandag 20 oktober 2014

Een rok op maat!!

Wie had het gedacht dat ik nog iets ging maken voor mezelf, ik allesinds niet!!
Na verschillende rokken te hebben gemaakt (die niet voor publicatie vatbaar zijn) heb ik eindelijk een patroon die letterlijk voor mijn lijf gemaakt is. De vorige waren te smal aan mijn poep, wat niet aan het desbetreffende patroon ligt, maar eerder aan mijn poep! Ik heb een echte negerinnenkont, zoals wij zeggen, zo iets dat een eigen leven heeft en zich niet laat manipuleren en verschrikkelijk naar achteren steekt ;-) Daarnaast heb ik ook nog eens een goed stel billen, die hoe hard ik ook probeer niet kan intrekken zoals je met de buik wel eens kan doen...

Maar de volhouder wint en soms heb je dat echt nodig tijdens het naaien. Dat heb ik al meermaals zelf mogen ondervinden, maar zoals ik al zei: 'Ik heb mijn model gevonden'! Joepie!!

Deze keer liet ik mij door mijn ventjen volledig opmeten: de taillewijdte, de eerste en tweede heupwijdte en de roklengte. En dan was het pure wiskunde en meetkunde! Amai kroket, was me dat even een gepuzzel, maar al bij al viel het nog best mee. Ik heb volledig deze werkwijze gevolgd om het patroon te tekenen. Mijn welgemeende dank aan Evelyn Grooten!! Tegen iedereen met hetzelfde probleem zou ik zeggen: ALLEN DAARHEEN!!!

Dit probeersel wou ik natuurlijk niet doen in één van mijn mooie stofjes, maar in een teststof. Ongeveer een jaar geleden kreeg ik van iemand een muffe doos met oude gordijnen in. En daaruit nam ik nu een roze gordijn die ik eerst waste. En dan knippen en naaien en nog een sierbandje aan de zoom en diezelfde avond nog had ik een rok die perfect op mijn lijf paste!! Halelua!! Eindelijk!! En wat bleek, die eerder muffe gordijn bleek toch nog goed mee te vallen en daarnaast is die eigenlijk nog vrij zacht en aangenaam om te dragen. Dus gisterenavond werkte ik hem in alle rust af zodat ik hem vandaag kon dragen op het werk. Ik heb nog nooit zoveel complimentjes gekregen op mijn werk als vandaag. Ze vonden dat ik een mooie rok rond die kont van mij droeg...glunder...glunder...

En dan nu de onthulling van mijn rok en ondertussen ook van mezelf, want als ik mij niet vergis zal dit de eerste foto zijn waarmee ik zelf op mijn blog zal staan.

Al bij al nog weinig kreuken na een hele dag te gaan werken.Yep, de kont zit erin :-)En, niet onbelangrijk met twee kindjes, ik kan mij bukken zonder dat de helft van mijn kont zichtbaar is ;-)En dan nog een detailleken van de sierband en de structuur van de stof.Voilà, dit was de eerste en ik denk dat er nog gaan volgen :-)

En mijn Quote van vandaag: 'Ik ben niet dik, mijn innerlijke schoonheid heeft gewoon veel ruimte nodig.' HAHA!

X
Sofie

17 opmerkingen:

 1. Awel, ik moet zeggen dat uw gordijn, euh ik bedoel uw rokske supermooi is! Dat zou ik ook graag ne keer leren om zelf een patroon te tekenen voor mijn (te)weelderige rondingen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De werkwijze van Evelyne volgen en je hebt een rok op eigen maat. Als je de uitleg bekijkt, lijkt het op het eerste zicht Chinees, maar als je alles stap voor stap volgt kan het niet mislopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel schoon!! En ik zie dat je dochter veel van jou heeft :-) !
  Geweldige quote!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi rokje en het staat je super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Awel, dat is echt heel geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel mooi geslaagd rokje , met leuke stof ! maar waar vind ik de werkwijze van evelyne dan ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er staat een linkje in mijn blog hierboven. Als je op 'deze werkwijze' drukt, kom je er meteen op uit :-)

   Verwijderen
 7. En dat met een gordijn... Niet te zien overigens en ik vind het een supertof stofje. En wat is dit een geslaagd rokje!!! Staat je super, benadrukt je mooie figuur en is ook nog door de bukproef gekomen. Leuke quote ook, die ga ik onthouden. En dik: je bent toch niet dik???? Je hebt nogmaals een prachtig figuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Spijtig dat je 'negerinnenkont' zegt... is een scheldwoord voor Afrikaanse mensen. Wel een mooie rokje en je kont naar Afrikaanse normen past er perfect in. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, het is niet mijn bedoeling om mensen te kwetsen en al zeker niet om als scheldwoord te gebruiken! Dit is om de typische vorm te verduidelijken :-)

   Verwijderen
 9. Mooie rok, staat je als gegoten. Leuk detail onderaan. Aan dit patroon zal je nog veel plezier beleven.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heel schone rok en dik? Ik denk dat er heel veel mensen stiekem jaloers zijn op je figuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. awel dat zit jou als gegoten zeg! echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi! Ook leuk afgewerkt met dat sierbandje vanonder! Ik heb het zelf ook eens uitgetekend en ik dat me dat bij benadering vrij goed gelukt is... Ik ga het nu eens uitproberen, met een oud stof, is wel absoluut niet rekbaar dus ik heb dat het mij lukt..

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie eerlijke reactie. Het doet ons steeds deugd deze te lezen.