woensdag 26 juni 2013

De eerste tas...

Al eerder wou ik een tas maken die voldeed aan al mijn 'noodzaken'. Maar het kwam er niet van. Ik had echt een vrees om eraan te beginnen omdat ik dat nog nooit gedaan heb. Maar dankzij de vele tutorials online heb ik de stap durven zetten en koos ik het gratis patroon van de 'Phoebe tas' die ik terug vond op de site van eloleo.

Omdat ik mij steeds aangetrokken voel tot een grote tas (lees: halve vuilbak) heb ik het patroon zowel in de lengte als in de breedte aangepast. De sluitklep liet ik tijdens het naaien achterwege en ik moet eerlijk bekennen dat ik de werkomschrijving op een bepaald moment niet meer gevolgd heb :-$ Gevolg: verschillende malen alles moeten lostornen en ze ziet er iets anders uit dan het voorbeeld... Maar ik vind ze geslaagd, ik hoop jullie ook :-)

De voorkant van de tas:De achterkant:De binnenkant met verschillende opbergzakjes en met 'lintje' om sleutels aan te hangen (verzoek van mijn ventje, is het beu om steeds een halfuur te wachten alvorens ik mijn sleutels gevonden heb in mijn 'vuilbak')
Voor de zijkant heb ik zelf een dikke paspel gemaakt die ik eerst volledig rondom wou naaien, maar na meerdere mislukte pogingen heb ik hem laten verdwijnen halverwege de zijkant. Ik noem het een subtiel detail ;-)Ik heb ze ondertussen een week getest en ook het belang van de sluitklep mogen ondervinden. Mijn tas valt een beetje open als ik ze om de schouder hang. Ofwel ga ik er nog een sluitklep aan bevestigen ofwel naai ik er een kleine velcro in.


Buitenstof: Ikea
Voering: stuk van een donsdekenovertrek


7 opmerkingen:

 1. Mooi gedaan. Ik heb van die stof een memobord gemaakt ooit. Ik blijf het een mooi stofje vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wou er eerst een rok mee maken, maar het is dus deze tas geworden. De stof is ideaal voor zulke projectjes.

   Verwijderen
 2. Proficiat met je eerste tas!
  Je kan er als sluiting ook een metalen drukknop opzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, maar ik zou dat eens moeten opzoeken. Kun je die er nu nog opzetten? Moet die niet tijdens het naaien bevestigd worden als alles nog niet dichtgenaaid is?
   Een echte leek op dit vlak hé :-$

   Verwijderen
 3. Heel mooi stofke ! En knap voor zo een eerste tas.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie eerlijke reactie. Het doet ons steeds deugd deze te lezen.