woensdag 26 augustus 2015

Stilte voor de storm...

Als ik nu nog drie maanden langer had gewacht om iets te bloggen dan zou er een volledig jaar in stilte zijn gepasseerd. Een volledig jaar!! Waar is dat jaar opeens naartoe?? Het naaien lag hier even volledig stil door rug- en knieproblemen...die nu hopelijk bijna achter de rug zijn. Fingers crossed!

In de voorbije maanden heb ik af en toe nog wat zitten naaien (per halve uurtjes) aan jurkjes die hier al vanaf maart liggen te wachten op de afwerking. Sinds maart al en zes maande later zitten ze eindelijk in elkaar. Vandaag begin ik met het eerste. Ik moet wel eerlijk toegeven dat dit nog in juni afgewerkt is geweest en waar Zoë al veel plezier aan gehad heeft. Ik denk dat dit jurkje nu al het meest gedragen item van deze zomer is.

Vorig jaar kocht ik een couponnetje van deze mooie en reeds bekende stof. Het was echter te weinig om er een jurkje uit te maken en voor een rokje wou ik het niet gebruiken. Na veel gepuzzel en gedenk wou ik uiteindelijk met blokken werken. De stof afwisselen met een effen stofje. Patroon werd aangepast, stof werd geknipt en het kleedje werd in elkaar genaaid. En uiteindelijk bleek het veel te klein!! 
Al die moeite voor niets. Het bovenstukje kwam veel te kort en daardoor oogde het jurkje gewoon veel te klein. Pure ergernis als je weet dat hier veel werk in is gekropen om het patroon aan te passen en elk patroondeeltje te zigzaggen. Na opnieuw wat denkwerk, besliste ik om er nog een effen deel tussen te zetten in de taille en uiteindelijk kwam het goed. Hallelujah!

Ik ben uitgegaan van het basiskleedje uit SVDHZ 2 en heb deze naar eigen goesting aangepast. 


Blinde rits op de rug.


De schouders zijn eveneens aangepast volgens de werkwijze in het boek. Leuk extra detail!

De zoom is afgewerkt met een biais en ik moet eerlijk toegeven IK BEN FAN van deze werkwijze!! Proper en mooi afgewerkt. Precies zoals we het graag hebben. :-)
Doordat ik een iets stevigere biais heb gebruikt blijft het kleedje onderaan een beetje wijd staan. Zoals ik al zei, het eerste van een reeks afgewerkte jurkjes. Hou deze blog dus maar in het oog, want er gaat hier een echte 'dressboom' gebeuren.

Ondertussen wordt de rug verder behandeld en probeer ik mijzelf niet teveel te belasten. Ik kan nog niet lang achter de naaimachine of op een stoel zitten zonder erge rugpijn te krijgen. We hebben al een knieoperatie achter de rug en al 3 infiltraties in de rug gekregen. Ik hoop vlug terug de oude te zijn en er vol energie weer voor te kunnen gaan. Het is al een moeilijke periode geweest, ook mentaal.

Tot vlug,
Sofie

7 opmerkingen:

 1. prachtige jurk! Echt super met die streepjes! En courage zeg, met die rug en knie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi voorsmaakje...Laat die stom maar op ons afkomen.Ik duim voor een spoedig herstel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi jurkje! Veel beterschap, genoeg rusten nu en voor je het weet kan je terug lange tijd achter de naaimachine zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb van dat leuke stofje ook een kleedje gemaakt ;-) Veel beterschap voor je rug en ik ben benieuwd naar de andere creaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog veel beterschap, en hopelijk kan je je achter het naaimachien toch een beetje uitleven, zodat je even de pijn kan vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Qua voorsmaakje voor jouw nieuwe jurkencollectie kan dit alvast tellen. Heel mooi met die effen stukken!
  En veel moed en vooral véél beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die effen stukken zijn super, heel leuk opgelost, daar hou ik van!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie eerlijke reactie. Het doet ons steeds deugd deze te lezen.