vrijdag 11 september 2015

Eerste schooldag met een topjurkje!

Om wat afwisseling te creëren in de jurkjes van Zoë, heb ik een nieuw patroon uitgetest. mijn schoonmama Greta heeft een mooie collectie naaiboeken liggen met wondermooie jurkjes erin. Eentje sprak mij meteen aan. Een leuk ontwerp, leuke details EN ZONDER RITS. Dat laatste heeft mij overtuigd. :)

Ik heb het over de Hanne uit Zelfgemaakte kleertjes 3 van Catharine Deweerdt. Ik heb gekozen voor model 1, het simpelste model. 1 voorpand,  1 achterpand, 2 zakdelen voor de buitenkant, 2 zakdelen in voering, 1 beleg voorpand en 1 beleg achterpand.

Patroon was simpel over te nemen, en het zat ik 1u30 in elkaar. Zalig om op zo een korte tijdspanne een jurkje af te hebben. De enigste keer dat ik gevloekt heb, al dan niet luidop, was bij het keren van de zakjes. Je hebt op een bepaald punt een vrij smalle doorgang en daar is het even prutsen. Maar dat zal me niet tegenhouden om het in de toekomst nogmaals te maken.

Het enige waar ik nu nog over twijfel is de lengte. Zal ze deze lang genoeg kunnen aandoen of zal het vlug te kort worden. Wat denken jullie hiervan? Ik heb de 4 jaar genomen, maar al verlengd tot 6 jaar. Volgende keer de 6 jaar nemen en verlengen tot 8 jaar? Of mij toch bij deze maat houden?
Geef gerust je mening bij reacties. De schrijfster achter dit blog zal u dankbaar zijn! :)

En dan nu de foto's. Allé een overdaad aan foto's, want ik kon opnieuw niet kiezen.  :)Over deze laatste foto, meer bepaald de afwerking van de zoom heb ik via facebook vele vragen gekregen. Ik ben van plan om hierover een tutorial te maken. Momenteel is nog een jurkje in de maak en zodra ik aan de zoom begin, neem ik de camera bij de hand. Nog eventjes wachten dus.

Groetjes,
Sofie

Patroon: Hanne uit Zelfgemaakte kleertjes 3
Stof: Stoffen van Leuven
Biais: Stoffencircus
Garen: Veritas

8 opmerkingen:

 1. super leuk... zalig die kleurtjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi zeg! Ik heb het jurkje ook al eens gemaakt, en ik vind het echt een tof patroontje. Ik koos ook voor dezelfde versie... de meest simpele maar ook gewoon heel mooi he.

  Qua maat kan ik je geen advies geven, want ik moest zelf ook gokken over de maat en hij bleek inderdaad aan de ruime kant.

  Mijn versie kan je hier vinden, moest je interesse hebben: http://lunatiek.blogspot.be/2015/07/how-to-make-girl-smile.html

  Groetjes,
  Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die lengte is volgens mij helemaal perfect hoor! Als jurkjes langer zijn dan dit, vind ik dat meestal nogal "lomp" overkomen - dat is het niet echt, maar ik vind het juiste woord niet. En met een kousenbroek of legging eronder komend seizoen mag het sowieso al wat korter hé.

  Is de zoom afgewerkt met biais die je naar binnen geplooid hebt? Heerlijke methode hé! Ik doet dat ook heel vaak zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is ze groot geworden, jouw meisje.
  Mooie jurk. Leuk stofje en een zalig model. Voor mij had het wel iets langer gemogen. Tot in het midden van de knie, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooie stof, knap jurkje, zalige foto's. Maar vooral wat lief snoetje heeft dat kind!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, hoe schattig! De vier jaar qua breedte is perfect, en met broekkousen eronder kan het al wat korter hé :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi jurkje, die zakjes zijn lief :). Ik vind de lengte mooi zo, weet natuurlijk niet hoe hard jou meisje groeit...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig jurkje! Ik vind de lengte ook perfect hoor.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie eerlijke reactie. Het doet ons steeds deugd deze te lezen.