donderdag 19 maart 2015

The shrunks bedafsluiting....de echte monsters in het bed van onze dochter!!!

Een berichtje dat al een jaar staat te wachten om te posten. Inderdaad een jaar!! Foto's bleven uit, maar voor ik ze (kapot) terugbracht naar de winkel heb ik de moed gevonden om mezelf nogmaals te confronteren met 'The shrunks'.

We hadden een probleem, een groot probleem. Zoë viel uit bed na de overschakeling van een kinderbedje naar een éénpersoonsbed.
Geen probleem zou je denken: koop van die bedafsluitingen die je onder de matras plaats en het is opgelost. Maar aangezien ze een vrij hoge matras heeft opteerden we toch voor een ander systeem, 'The Shrunks' genaamd. Alleen al de naam had me moeten waarschuwen/tegenhouden, maar blijkbaar was het automatisch alarmsysteem in mijn hoofd uitgeschakeld.

Even uitleggen wat het juist is: het is een opblaasbare bedafsluiting die je onder het hoeslaken van het bed steekt. Geniaal zou je denken...of mijn ventje en ik toch...

The Shrunks Bedafsluiting - Vooraanzicht


MAAR:
Probleem nr. 1:
- De matrashoes past niet over twee 'Shrunks' langs beide zijden van het bed. Waardoor deze 's nachts altijd los kwamen.

Probleem nr. 2:
- Er is een zogenaamde antisliplaag voorzien aan de onderzijde van 'The Shrunks', maar als die echt antislip zou zijn dan zouden die 'Shrunks' toch blijven liggen of niet???

Probleem nr.3:
- Doordat ze niet blijven liggen, niet vastzitten onder de matrashoes (ook niet onder een grotere), vallen ze uit bed én ons Zoë mee!! Lees: opschrikkend gekrijs midden in de nacht (echt niet goed voor onzen tikker!!!)

Oplossing: Ziehier het revolutionaire systeem van mijn hand!! ;-)
Misschien vloekend dat ik dit nog heb moeten maken om onze dochter een veilige nacht te bezorgen, maar sindsdien gaan we terug slapen met een gerust hart.


Een grote lap stof voorzien van twee tunnels waarin 'The Shrunks' geschoven worden en die achteraan worden afgesloten met een flap voorzien van knopen. Deze lap loopt volledig door tot onder de matras waar ze dicht wordt gedaan door een brede strook velcro om er zeker van te zijn dat deze niet kan verschuiven. De boven- en onderkant van de stof heb ik onafgewerkt gelaten om Zoë zo weinig mogelijk hinder te laten ondervinden van een 'randje'.

We zijn blij dat het probleem opgelost is, maar wat denken jullie, zou ik hier een patent voor aanvragen ;-) (LOL)

Dit bericht stond al eventjes klaar om te bloggen (die foto's hé) en ondertussen zijn we met probleem nummer 4 geconfronteerd:
- De twee Schrunks gaan (na 3 maand in gebruik) plat, ze hebben allebei een gaatje in de naad. Heb ik gelukkig eindelijk een reden om deze terug te brengen naar de winkel en een ander systeem te kopen (hopelijk met meer succes) ;-)


Laat gerust een berichtje na, is altijd leuk om jullie reacties te lezen!!

Tot de volgende met meer (recente) naaisels,
Sofie

5 opmerkingen:

  1. Ik ken dat dat totaal niet maar mens wat een geklungel precies :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hopelijk hebben we het hier niet nodig, maar mocht zoonlief ook uit het bed rollen bij de overschakeling hoop ik dat ik aan jouw creatie zal terug denken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik schuif een oude matras voor het bed van mijn kleinzoon, is er een paar keer uitgevallen, maar zacht gevallen..

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie eerlijke reactie. Het doet ons steeds deugd deze te lezen.