vrijdag 16 september 2016

Hetzelfde, maar toch anders!!

Na een volledige zomer bijna niet genaaid te hebben, is de kriebel (en de stoffenvoorraad) te groot om te negeren. Er zijn nog dagen dat ik na het werk er de fut niet meer voor heb of omdat ik teveel last heb van de rug, maar we proberen.

Omdat de Antoinette van mijn vorig berichtje toch nog net iets te groot is, werd al 'snel' een nieuw kleedje in elkaar gezet. Opnieuw een Louisa van Compagnie m., maar nu toch helemaal anders. 

De zak liet ik deze keer achterwege, de kraag van de Ileana-dress, van dezelfde topontwerpster, werd eraan toegevoegd samen met een korte mouw. Onderaan liet ik de kleur van de kraag terugkomen samen met de okergele paspel. Als je maar 70cm soft-cactus stof hebt, is het soms puzzelen. 
Maar dat kraagje, daar ben ik echt verliefd op!! 

Doordat dit model een redelijk wijd modelletje is, is het ideaal om door te dragen in de winter met een shirt en broekkous onder. Langer genieten van de kleedjes en telkens toch een beetje trots zijn als ze het aan hebben. :-) En mijn hart loopt over als Zoë tijdens de tussentijdse pasbeurt zegt: 'mama, zo mooi, wat kun je dat goed'... smelt, smelt.. 

En nu de foto's. Sorry voor de hoeveelheid, kon niet kiezen ;-) Dat biesje naast de blinde rits was eigenlijk niet de bedoeling. Ik had per ongeluk het rugpand op de stofvouw geknipt waardoor het zonder naadwaarde was. Maar dit geeft wel een leuk effect en ben blij met mijn 'fout'. En toen kwam Liam, kleine broer :-)


Of moet ik zeggen, kleine, vuile broer. Hij had net yoghurt gegeten en had wat veel gesmost (zoals ze bij ons zeggen).  En toen kwam ook nog poes Plumeau. Want waar Liam is, is de poes. Die twee zijn dikke maatjes! En nog een close-upken van dat prachtig kraagje. Een dikke pluim voor Marthe!! Er gaan nog jurkjes volgen, want alle jurkjes van vorig jaar zijn veel te klein geworden. Dus het is eigenlijk ook een beetje van moeten.. Ik heb plezier in het naaien, maar het neemt toch ook veel tijd in hoor. Ik ben geen naaisters die op 1 avond een volledig jurkje kan afwerken. Ik ben al 1 avond verloren met het kiezen van het patroon, de eventuele aanpassingen en dan nog het kiezen van de stof uit mijn kast. En dan moet het eigenlijk nog allemaal beginnen.. Haha, je leest het, ik ben traag! ;-)

Geef gerust uw opmerkingen hieronder. Ik ben steeds benieuwd deze te lezen :-)

Sofie

Stoffen: Lavvi Ebbel (leuke stoffenwinkel met een toffe madam!)

4 opmerkingen:

Bedankt voor jullie eerlijke reactie. Het doet ons steeds deugd deze te lezen.