donderdag 8 augustus 2013

Een rokje voor Zoë


Een rokje voor Zoë, het stond al eventjes op de 'to-do-lijst', maar bleef daar ook maar staan. Ik heb al enkele jurkjes voor haar gemaakt, maar nog nooit een rokje. Het werd tijd dat we daar verandering in gingen brengen. Dus voor ons verlof nog even snel aan begonnen...

Ik nam het A-lijn rokje van Mme Zsazsa en bestudeerde het patroon (en dacht het weer beter te weten).
Dat kon toch niet kloppen??? Moest dat beleg eraan of af en hoe met die tailleband???? Verschillende malen naar Greta thuis gereden, samen overlegd, meermaals bekeken en enkele telefoontjes later...
...liet ik het beleg eraan, stak ik er een oranje paspel tussen en werkte ik de onderkant af met oranje biais. In het achterpand stikte in een opengestreken biais in om daar de rekker tussen te steken. Als laatste naaide ik de letterknoopjes op haar rokje. Geweldig hé die knoopjes!

En toen...daar kan mijn poppemie met haar poepke toch niet in??? Zoë sliep al, s'morgens is het soms zo hectisch dat ik niet de tijd gevonden had om het haar te laten passen. Dus het rokje na het werk mee naar Greta waar Zoë was...
Wat denk jij Greta??? Zou ze daar in kunnen?? Tja...ik weet niet...ik denk van wel...proberen?

Maar tot mijn grote verwondering ging haar poepke (met broekpamper...) er nipt in. En binnenkort hopen we die pampers achterwege te mogen laten en dan zal het poepke er al veel vlotter in gaan. :-)

Maar kan er mij nu iemand zeggen hoe het eigenlijk echt moet?
Volgens mij moet ik het beleg van zowel het voor-en achterpand afknippen en in de plaats een tailleband met rekker zetten zoals omschreven in het boek. Of heb ik het nu weer verkeerd? Ik vind dit niet duidelijk terug in het boek ofwel heb ik er overgelezen (kan wel eens gebeuren als ik ergens vlug aan wil beginnen). Kan mij iemand raad geven?

Enkele detailfoto's:Geshowd door ons prutsken:
Getest (en goedgekeurd) door ons prutsken:DUS: Zoë is een rokje rijker :-)
EN: op 'to-do-lijst' mag 'eerste rokje voor Zoë maken' geschrapt worden.
MAAR: op 'to-do-list' zetten 'tweede rokje voor Zoë maken' (na de verkregen tips) ;-)

Stof: Rok en wol
Knopen, Paspel, Biais en knopen: Mertens (mercerie - stoffen) te Melle (Gent)

9 opmerkingen:

 1. Ht rokje dat ik eerder maakte voor mijn dochter maakte ik idd zoals jij beschrijft.
  Heel mooi rokske trouwens. Ik vind dat blauw en oranje een zeer geslaagde combinatie, lekker retro!
  Groetjes, creazusje An

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel leuk, het beleg met je ervan knippen, en er dan zo terug aanzetten. Anders kan je er al zeker geen paspel tussen steken.
  Heel leuke knopen! Waar heb je deze gevonden? Het is eens iets anders dan flocken.


  staruur.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt!! De knopen komen van bij Mertens (mercerie - stoffen) te Melle (Gent). Ze hebben het volledige alfabet in verschillende kleuren. Het is eens een ander leuk detail!

   Verwijderen
 3. heel mooie rokje
  maar ik ben juist uit vakantie en had jij geen boekentas gewonnen
  kan ik je adres dan kan ik je boekentas op sturen
  groeten sandra.van.den.broeck4@telenet.be

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hallo, wauw, wat een mooie kleurencombinatie, mooi!
  Ik maakte net dezelfde "fout" bij mijn eerste rokje en na lezen en herlezen denk ik dat ik eruit ben. Je moet het beleg idd afknippen, maar opnieuw aannaaien, met een paspel tussen. Wil je geen paspel, dan neem je het patroon over met het beleg er gewoon aan. Maar je moet erop letten dat je tailleband (en dus ook het bovenste van je beleg) de breedte heeft van de heupen van je kind, anders kan haar poep er idd niet door. Daar zat mijn foutje (zie misstiksels op onze blog www.mamaatjefriekel.blogspot.be). Die pas je dan aan met een elastiek aan de breedte van haar taille. Ik hoop dat dit een beetje duidelijk was???

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amaaai, tof gedaan! Heb je blog ontdekt via Lies van Lieselove. Deze ga ik toevoegen hoor. Je maakt echt mooie dingen!
  Altijd welkom om mijn blogje eens te bezoeken: http://dewereldvansofiew.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hela, In augustus ontdekte ik dit leuke rokje en daarmee ook deze toffe blog! Nu ben ik zelf ook een blogje gestart! Net als jou werkt ik ook samen met de Moeke van mijn kids. Leuke he!!
  Je mag altijd eens een kijkje komen nemen op mijn prille blog!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie eerlijke reactie. Het doet ons steeds deugd deze te lezen.