zondag 31 augustus 2014

Nummer 2 van deze week

Na het vorige kleedje kriebelde het alweer om er nog enkele te maken voor het nieuwe schooljaar begint.
Net op de valreep wist ik er vandaag nog eentje af te werken.

Inderdaad op de valreep, want na twee maanden vakantie slaat de verveling genadeloos toe bij Zoë en heeft ze volop entertainment nodig! Deze week gingen we al naar de binnenspeeltuin, ging ze koekjes gaan bakken bij tante Caro, bakten wij de dag erna nog eens koekjes, maakten we samen tekeningen,... en moedigde ik haar aan om soms eens alleen te spelen. Maar dat was niet haar plan van deze vakantie, ah nee, mama die twee maanden thuis is, daar moet ik van profiteren, moet ze gedacht hebben. En dat hebben we. Veel gewandeld, veel gespeeld, veel naar Frozen gekeken tijdens de regenachtige dagen, ... Maar, ik denk dat we beiden blij zijn dat het morgen opnieuw school is. Dat Zoë haar vriendjes opnieuw ziet en de klas kan onveilig maken ;-) en dat ik nog twee dagen heb om mij voor te bereiden om weer te gaan werken na vijf maand thuis te zijn geweest met Liam. Dju, dat gaat zeer doen donderdag!!! Tja...

Allé weer to the point...
Deze keer een variatie op het alom geliefde modelletje van SVDHZ! Het bovenstukje kreeg er een extra detail bij en het rokdeel kreeg een kleine stolpplooi. Omdat maat 110-116 voor mijn driejarige dochter qua lengte maar net gepast komt en omdat ik mijn stofjes al geknipt had voor ik dit ontdekte... heb ik de onderkant afgewerkt met een paspel om minimaal verlies van roklengte te hebben. Daardoor is het nu nog net iets te lang, maar zo ben ik zeker dat ze er nog wat genieten van zal hebben.


Het jurkje heb ik volledig gevoerd zodat het voor het najaar en de winter warm genoeg is. En met een broekkous en een souspull eronder is het zoiezo winterproef.

En ondertussen ligt er alweer eentje klaar die enkel nog aan de zoom moet afgewerkt worden. Yep, we hebben bandwerk gedaan :-)
Even een sneak preview...


Hopelijk kunnen we dit morgen afwerken ;-)

Veel naaiplezier!!
Sofie

4 opmerkingen:

 1. Da snoetje! Heel leuk. En benieuwd naar de volgende!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. beter iets te lang dan al te kort eh :) Die kinderkes groeien zo snel! En de sneak peak ziet er tof uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat kind is toch gewoon mooi met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schoon!! En kerieus naart volgende

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie eerlijke reactie. Het doet ons steeds deugd deze te lezen.