zondag 7 september 2014

Er was eens niet zo lang geleden een mama die een hertenkleedje voor haar dochter maakte...

Eigenlijk zou de titel van dit bericht best anders kunnen zijn... 'Er was eens een mama die zo hard verliefd werd op een stofje met hertjes, dat ze het onmiddellijk wou gaan kopen om bij haar andere stofjes te leggen in haar uitpuilende kast...' (Yep, dit proberen we in één adem te lezen) Toen ze ermee thuis kwam, werd haar dochter Zoë ook op slag verliefd op het stofje en keek de mama met grote puppy-oogjes aan met de vraag 'Wil je voor mij een kleedje maken?'

In een sprookje zou die mama dan onmiddellijk achter haar naaimachine springen en er het prachtigste kleed van onder doen rollen, maar hé, we hebben ondertussen al geleerd: Sprookjes bestaan niet!! DUS: een baby later en 6 maand verder zien we opeens dat stofje terug liggen en doen we wat mama's in sprookjes doen... een zo mooi mogelijk kleedje proberen maken voor haar prachtig meisje.

Over dit kleedje is even nagedacht! We wouden niet weer in herhaling vallen met steeds hetzelfde modelletje, maar hé, we weten allemaal dat het superhandig is als er al een patroon klaar geknipt ligt. Dus door wat extra's toe te voegen hebben we toch weer iets anders. Dit is in dezelfde week gemaakt als dit en dit kleedje. De afwerking liet enkel wat langer op zich wachten.

Deze keer voegden we een kraagje toe en een paspel tussen het bovenstuk en rokdeel. Ook de zoom werd met paspel afgewerkt om zo weinig mogelijk lengte te verliezen.

En dan nu het sprookjeskleed ;-)Hoe de laatste drie kleedjes tot stand kwamen zie je hier. Even mijn slechtste schetshand (niet dat ik een beter schetshand heb) bovengehaald en dan stofjes kiezen en uitvoeren! I LIKE!!


Wie goed kijkt ziet dat er nog enkele moeten uit gevoerd worden :-)

Deze week las ik dit blogbericht op de blog 'Naaistaart' over een recept van een perentaart met amandelen. Ik wou deze proberen en vandaag was het zover. Ik moet het toegeven, ze is echt zo lekker als beweerd wordt!!
Omdat we na vijf maanden terug aan het werk gaan, heb ik ook één voor op mijn werk gemaakt samen met nog twee marmercakes. Jaja, ik ben een zoetebek ;-)

Na het taartenbakken had Liam zin om op zijn speeltapijt wat te spelen en toen gebeurde het!! Hij draaide zich zelf om!! JOEPIE voor LIAM!! (En ondertussen denk ik: het gaat echt wel te snel...). Voor ik het weet ga ik hier met twee puberende tieners zitten ;-)
Oké genoeg voor vandaag!
Tot volgende keer met opnieuw een kleedje die hier klaar ligt om in elkaar te steken.
Sofie

4 opmerkingen:

 1. Mooi! Wat stralen ze toch alle 2! En die taart ziet er heerlijk uit. Hmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig kleedje! Ik kan begrijpen dat je dochtertje verliefd werd op het stofje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kei-schoon, dat kraagje op dat kleedje! En een magisch stofje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat heeft die sprookjesmama super gedaan (prachtig stofje trouwens)!
  En recyclage van patronen, daar doe ik ook aan mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie eerlijke reactie. Het doet ons steeds deugd deze te lezen.