maandag 25 januari 2016

Een pareltje van een zalig patroon

Ik kocht ooit een flashy roos stofje op het stoffencircus te Wieze. Het was liefde op het eerste gezicht door het kleine ruitjesmotief in de stof. De bedoeling was om daar een rok voor mij uit te maken, maar zoals jullie al hebben kunnen zien, naai ik bijna nooit iets voor mezelf. Niet dat ik niet wil, maar als je in verschillende maten valt, is het niet zo eenvoudig. En achteraf gezien, zou het misschien toch iets te fel van kleur geweest zijn voor mij.

Enkele maanden geleden kwam ik dit stofje terug tegen en zag ik meteen een mooie combinatie ontstaan met het beroemde stofje met flamingo's. Sinds ik het flamingo-stofje gekocht heb heeft het regelmatig mijn liefdevolle strelingen moeten doorstaan. Zo mooi en zo bang was ik om er ooit mijn schaar in te zetten. Maar soms zie je het ineens voor je en kun je niet wachten om eraan te beginnen. Zo geschiedde, ik begon én toen bleef het liggen om het jurkje uiteindelijk pas veel later af te werken.

Nogmaals greep ik naar een bekend patroon en dit is het vijfde exemplaar die ik tot nu toe gemaakt heb. Wordt het tijd voor iets anders? Misschien wel, misschien niet. Ik heb hier nog veel patronen liggen die ik nog nooit gebruikt heb en die misschien eens uitgehaald moeten worden.

Bij deze uitvoering heb ik de paspel vervangen door een zigzagbandje en de blinde rits door een zichtbare rits met kant. Deze rits op het kleedje met voering zetten was niet simpel. Ik kreeg het niet 100% goed, maar ben al bij al tevreden over het resultaat. Wie hier toch ergens een tutorial van heeft mag mij deze steeds doorsturen. Ik zal je eeuwig dankbaar zijn. De perfecte knopen vond ik dan weer per toeval in de Zeeman.

Het plaatje in mijn hoofd klopte en hopelijk vinden jullie het ook een leuk geheel.


Ik heb deze foto's gemaakt op het moment dat we ons kerstkaartje voor de familie gingen maken. Een traditie die ik mezelf opleg om later een mooie collectie te hebben. Lees: STRESS, haha..

Het was niet altijd gemakkelijk om mijn klein ventjen op zijn plaats te houden, maar uiteindelijk toch nog gelukt.


Ik heb al verschillende keren de vraag zien passeren of sommige kledingstukken gemaakt in een warmer seizoen ook geschikt zijn voor de winter. Niet allemaal, maar toch de meeste. Hier doen we dat zo (het eerder gemaakte rokje van dit blogberichtje). Een pulletje met een dikke broekkous en we kunnen in stijl naar school ;)En om af te sluiten. Er heeft mij onlangs iemand gezegd dat je tot einde januari de tijd hebt om uw nieuwjaarswensen over te maken. Ik ben er nog net op tijd bij. Haha.
Dus bij deze:Tot later,
Sofie

3 opmerkingen:

  1. Mooi! Ik heb ook nog een stukje over van de flamingo's en was al aan het denken wat ik ermee kon maken... Bij deze gevonden! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tof! Mooi kleedje. En heel tof kerstkaartje.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie eerlijke reactie. Het doet ons steeds deugd deze te lezen.