woensdag 17 februari 2016

De Vinktas kan ik eindelijk afvinken ;-)

Al een tijdje zie ik de Vinktas her en der passeren en telkens denk ik: deze wil ik ook ooit eens proberen maken. Ik zag al eerder verschillende prachtige exemplaren passeren en de laatste die ik zag trok me over de streep. Bedankt An, van Jace didi it! om mij de laatste shop onder mijn kont te geven.

Ik maakte mijn eerste versie een pak kleiner dan de originele afmetingen. Het denkwerk voor de berekeningen van de afmetingen duurde langer dan de tas zelf in elkaar te zetten. De werkbeschrijving is zo goed opgesteld dat je niet kan missen.
Ergens las ik dat als je de patroondelen 10 centimeter kleiner nam, ze dan nog groot genoeg zou zijn voor een laptop. Ofwel heb ik mij misrekent, ofwel heb ik me iets laten wijsmaken ;-) De tas is te klein voor mijn laptop, maar toch ben ik meer dan content!!

Mijn eerste tas die deze keer echt gelukt is :-)


Bovenaan een drukknop zodat deze mooi dicht blijft. 


Zie eens hoe schoon dat dat printje doorloopt ;-)


Binnenin, goed gevuld. 
Aan de ene kant een zakje met rekker bovenaan opgedeeld in drie delen. 


En aan de andere kant een zakje in drie delen voor de smartphone, een balpen en andere kleine prullen ;-)De tas blijft stevig staan en dat dankzij een laag H640 op de buitenstof en 2 lagen dampkapfilters (ja, echt) op de voering. 


Door gebrek aan voldoende vlieseline H640 en door gebrek aan parkeerplaatsen in het centrum aan de Veritas en omdat ik wou verder naaien, kwam mij opeens iets te boven. Ooit las ik dat sommige personen dampkapfilters als versteviging voor tassen gebruikten. Dat wou ik proberen en het lukte!

Omdat ik bang was dat de verschillende lagen gingen gaan schuiven als de tas helemaal klaar was (geen plaklaag op die filters) doorstikte ik de voering met de filters willekeurig en kriskras op elkaar. Dit zijn de willekeurige lijnen die je op de voeringstof kan zien. Ik hoe wel van speelse creativiteit en ik vond het nog schoon uitpakken ook! 


De gebruikte afmetingen op vraag van een medecreatieveling:
  • bovenste deel van de buitenstof (print Y): 40cm x 25cm
  • onderste deel van de tas (effen zwart): 40cm x 32cm
  • zakje vooraan op de tas: 22cm x 15cm (dubbel op stofvouw)
  • voering: 40cm x 39cm
  • grote zak in handtas met rekker bovenaan: 49cm x 23cm
  • zakjes in handtas voor gsm, balpen en rest: 31 cm x 15cm 


Groetjes,
Sofie

Patroon: Vinktas van Vink (werkbeschrijving kun je hier vinden)
Canvas buitenstof: Ikea
Stevige voering: oude stof van een oude gordijn. 
Schouderbanden: Stoffencircus

8 opmerkingen:

Bedankt voor jullie eerlijke reactie. Het doet ons steeds deugd deze te lezen.