dinsdag 6 maart 2018

Een winnend setje!

Veel stof hebben of eerlijk gezegd héél véél stof hebben, waarvan veel van 1 metertje.

In het begin van mijn nieuwe hobby, kocht ik regelmatig 1 metertje stof en daar kon ik perfect een kleedje uit maken voor Zoë. Maar aangezien kinderen groeien als kool en de tijd niet blijft stilstaan, moet ik op zoek naar nieuwe patronen en projectjes om deze stoffen te kunnen verwerken.

Enkele avonden na elkaar werden alle tijdschriften en naaiboeken die ik in mijn bezit heb bekeken en uitgepluisd op zoek naar nieuwe ideeën en patronen. 
Ik kwam een trui met knopen tegen in het boek stof-voor-durf-het-zelvers 2 die van in het begin mijn ogen uitstak. Maar door mijn angst voor tricot durfde ik er nooit aan beginnen.

Onlangs heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en heb ik enkele kledingstukken voor mezelf in tricot gemaakt. Hierdoor is mijn vrees voor tricot als regen voor de zon verdwenen. En opeens ging er een veel grotere wereld voor me open.

Angst aan de kant, stofjes uitzoeken en naaien maar!!
En dit is het resultaat. De trui met knopen uit SVDHZ en een eenvoudig gevoerd rimpelrokje op een elastiek. Meer moet dat soms niet zijn om tot een mooi geheel te komen. :-)

Zoë wou het meteen aanhouden en dat betekent dat ze content is :-)

Lang gezocht om passende knoopjes te vinden en geen gevonden in mijn voorraad. Dat hebben we dan maar opgelost door een knoopje met de gebruikte stof te overtrekken.


Om het allemaal een beetje 'professioneler' te laten lijken werd er nog een labeltje in leer bevestigd.


Dus voor iedereen met meisjes en die een teveel aan één-meter stofjes hebben, zou ik zeggen, maak ook zo'n topsetje en laat een berichtje hieronder achter. Dan kom ik zeker eens piepen.

Het katoentje lag al een tijdje in mijn kast en de sweaterstof heb ik onlangs bij Lavie Ebbel gekocht in Velzeke. Gezellig winkeltje en een super lieve madame!!

Tot later en stiekem ben ik heel blij om terug actief te zijn!
Sofie

1 opmerking:

Bedankt voor jullie eerlijke reactie. Het doet ons steeds deugd deze te lezen.